Uge 5 – min første tur i en PET/CT scanner

  • Smerte               Ingen
  • Humør                 5/10
  • Energi               Normal

PET/CT scanneren minder på mange måder om en MR scanner for os der aldrig har fornøjet os med den slags legetøj før, der er dog nogle tydelige forskelle:

  • Selve PT/CT scanningen er langt kortere, kun 15 minutes
  • PET/CT scanneren larmer ikke
  • Modsat MR scanneren er du ikke omringet fra alle sider

Tilgengæld kan du godt afsætte en halv dag til scanningen selvom den er beregnet til 2 timer,for der er pres på scannerne og forsinkelser opstår. Først og fremmest skal du faste fra morgenstund.

Efter gennemgang vil du modtage et radioaktivt stof intravenøst (kan ikke mærkes) og så skal du slappe af minimum 60 minutter før du bliver bragt til scanneren.

Derefter modtager du kontrastvæske intravenøst og her kommer min advarsel. Kontrastvæsken er ikke den samme som bruges til MR scanneren, denne væske havde for mig en virkelig ubehagelig følelse af at hele min krop men især det indre af mit hoved blev meget varmt, samt at vejrtrækning føltes besværet. Det gjorde ikke ondt og varede max 1 minut, men jeg var tæt på at gå lidt i panik, selvom radiologen havde informeret mig om bivirkningen.

Skriv et svar