Uge 7 – dagene før operationen

  • Pain                    None
  • Mood                 5/10
  • Energy               Usual

Jeg begyndte at forberede mig mentalt på operationen, jeg havde aldrig været under fuld bedøvelse før og det skræmte mig meget.

Som den kontrol-freak jeg er , er det ikke smerten, men frygten for at man aldrig vågner igen af bedøvelsen, uanset at moderne bedøvelse er fuldstændigt sikkert.

Jeg havde en snak med lægerne på Rigshospitalet der fortalte mig om indgrebet og hvad bivirkninger jeg kunne risikere, det var marginalt, – primært en lille risiko for lidt nerve skade til skulderen.

Men imodsætning til lægerne på mit lokale hospital ville disse læger ikke helt udelukke kræft, det var ikke sandsynligt men der kunne være en chance. De beholdte mig i kræftpakken og operationen ville finde sted indenfor to uger.

Det var et generelt problem for mig med sundhedsvæsnet før min operation, dygtige og venlige læger kiggede på min sag,men gav mig ret forskellige vurderinger hvilket ikke ligefrem fjernede forvirringen og uvisheden, der var de værste elementer i disse uger.

Hvis operationen foregik som planlagt, ville det tage omkring 2 timer, men hvis de fandt noget der ikke skulle være der, ville de fjerne mine mandler og polypper og tage prøver i munden for at finde frem til kilden. – I kræft termer snakker man om at inficerede lymfer er børn , men man skal finde moderen.

Jeg tog til hospitalet tidligt om morgenen efter en god nats søvn (Not!) meget nervøs for bedøvelsen, men det fungerede meget fint og var overhovedet ikke ubehageligt, jeg faldt i søvn stille og roligt og følte ingenting.

Skriv et svar