Uge 8 – Restitution fra operationen og de kolde facts er at jeg nu er kræft patient.

  • Smerte              8/10
  • Humør              3/10
  • Energi               3/10

Kirugen vækkede mig stille og roligt, jeg følte jeg bare havde sovet normalt og var helt klar i hovedet uden kvalme. Jeg kunne sagtens mærke at der havde været rodet i min mund og hals men det smertestillende dæmpede smerten og den var til at holde ud.

Min kone kom ind og jeg spurgte hvad klokken var, da hun sagde at det var sen eftermiddag vidste jeg godt hvad klokken havde slået og at operationen ikke havde gået efter planen, da den i såfald så kun skulle tage to timer.

Kort tid efter kom kirugen ind og måtte fortælle de dårlige nyheder, lymfen var inficeret med kræft og det havde spredt sig til den tilstødende som de også havde fjernet.

De havde taget vævsprøver i hele min mund og hals for at finde kilden og de fandt den i min venstre mandel.

Udfra min profil som stadig ung, godt helbred og ikke-ryger sagde kirugen at det med al sandsynlighed var HPV relateret kræft, hvilket selvom det er alvorligt har en langt bedre prognose end alm. livsbetinget mandel kræft, men tumoren skulle selvfølgelig checkes.

Det var naturligvis et kæmpe chock og min nærmeste familie var rystede, jeg vidste nu at operationen kun var første skridt på en længere kamp, der ville vare måneder.

I den første uge efter operation havde jeg smerter, men ikke ubærlige og ikke værre end jeg kunne håndtere det med Panodil. Nogle nætter vågnede jeg op og skulle spytte lidt blod ud, men isterninger var meget gode til at stoppe dette.

Skriv et svar