Uge 12 – Anden dosis kemoterapi og første større humørskifte

  • Antal strålebehandlinger                      14/33
  • Antal gange kemoterapi (Cisplatin)  2/5
  • Smerte                                                        4/10
  • Humør                                                        4/10
  • Energi                                                         5/10
  • Bivirkninger                                              6/10

Bivirkningerne af behandlingen går fra at være marginale til at være mærkbare, min hals er både ude og indefra mere øm og mit tandkød hæver. Fra cisplatinen er ude af min krop til jeg får en ny tur har jeg omkring 1½ dags “frihed” hvilket jeg nyder.

Da min tinnitus bliver lidt værre aftaler jeg med hospitalet at jeg kan forsøge en gang til og så se om det fortsat er værre og i så fald finde et kemo alternativ.

Anden runde af kemoterapien er langt værre, influenza symptomerne rammer hårdt, de i forvejen hævede gummer bliver endnu hårdere ramt og min manglende lyst til mad er forstærket. I 3 dage er min eneste fødevareindtag bananer og vædske, bare på 3-4 dage taber jeg 3 kg. Denne weekend var forfærdelig både for mig og min stakkels familie der bare kunne se på.

Jeg kunne mærke mine lemmer blev kolde på grund af manglende føde og mit humør var helt på nulpunktet og tinnitusen forsvandt ikke. Da effekterne endelig lagde sig, fik jeg spist noget kartoffelmos hvilket med det samme hjalp på mit humør.

Jeg fortalte min kone at hvis jeg ikke spiste mere eller fik stabiliseret vægten inden næste runde kemo, ville jeg bede om en sonde. I Danmark modsat USA gives der en næse sonde, fordelen er at det tager 1 minut at sætte den ind, imod en mavesonde der skal opereres ind. Ulempen er at den er meget synlig og selve sonden kan genere og kilde i halsen når man skal sove. Som forventet tog det bare 1 minut og det var ikke spor ubehageligt med opkast/kvalme, hvad jeg ellers havde troet.

Du kan ikke undgå at se meget “syg” ud med en sobsw stikkende ud af næsen, men den hjalp gevaldigt på mit humør da jeg nu kan indtage de nødvendige kalorier uden at det skal igennem halsen eller det skal afhænge af min sult.

Skriv et svar