Uge 14 – selv når humøret bliver lidt bedre, rammer de akkumulerede bivirkninger af behandlingen hårdere og hårdere.

  • Antal strålebehandlinger                      26/33
  • Antal gange kemoterapi (Cisplatin)  4/5
  • Smerte                                                        6/10
  • Humør                                                        6/10
  • Energi                                                         4/10
  • Bivirkninger                                              8/10

Birvirkningerne fra behandlingen stiger eksponentielt, smerten i halsen er blevet værre, så jeg er gået over til at supplere med lavdosis morfinplaster og jeg har et supplemenet morfinpiller, hvis smerten er værre.

Jeg oplever ingen bivirkninger ved morfin, så det er dejligt, det fjerner ikke smerten totalt, men gør den tålbar.

Huden omkring min hals ved det opererede område er ved at få en flot violet farve og er irriteret, jeg bruger aloe vera dagligt, men mindsker kun graden af forbrænding.

Slimet er gået fra bare at være megairriterende, til at have et omfang der giver en omfattende socialt handicappende effekt på mig. Det er umuligt at have en længere samtale uden at jeg skal spytte efter hvert andet ord, jeg undgår totalt telefon samtaler og svarer mest med ja/nej til familien. Jeg ønsker det ikke, men jeg isolerer mig socialt fra familien.

Om natten vågner jeg mange gange for at skulle spytte ud, rense min mund og ofte kaste op.

Et par gange om dagen skal jeg kaste slimet op, især hvis jeg får pulsen op på en cykeltur eller lignende, det er meget klamt i starten men man vænner sig til det..

At tage den stort set daglige tur til og fra hospitalet med offentlig transport kræver at jeg planlægger hvad jeg skal spytte i, samt tager rigeligt med danskvand med til at skylle munden.

Lugten af slimet er rent ud sagt forfærdelig, især for mig selv, men også for min nære familie, min yngste datter ønsker ikke at jeg nusser hendes tæer om aftenen inden hun skal sove, jeg kan virkelig ikke bebrejde hende.

Skriv et svar