6 måneder efter behandling – kontrol på hospitalet.

Så er der gået 6 måneder efter jeg afsluttede behandlingen – jeg har det langt bedre på alle områder og bivirkningerne er nu på et niveau hvor jeg knapt nok lægger mærke til dem.

Jeg var idag til 6 måneders kontrol på Herlev, – som tidligere skrevet, så slipper jeg for PET/CT skanninger på grund af min gode prognose, det er jo et kæmpe plus, men omvendt så får jeg heller ikke en dokumenteret godkendelse på at alt er iorden.

Det var derfor en ren fysisk inspektion , hvor lægen først mærkede udenpå min hals og bagefter stak min gamle bekendte – kameraet – ned igennem næsen for at checke status indvendigt, det er nu ikke så slemt eller også er jeg bare i træning 🙂

Alt så fint ud begge steder og der var ikke så meget at sige.

Det gode udover det fantastiske i at der ikke er tilbagefald:

Tør mund er nu på et niveau hvor jeg knapt nok lægger mærke til det om dagen, det er kun mærkbart om morgenen.

Smagsløgene har det også meget bedre, den mad som stadig ikke smager som før er der mindre og mindre af – , det går ikke så stærkt som jeg gerne vil have det, men det fortsætter i stille og roligt tempo.

Området der blev hårdest ramt af stråling kan stadig blive lidt irriteret – især hvis jeg spiser stærk mad, men det er stadig langt bedre end i sommerferien. Jeg kan drikke øl og spiritus, vin kan også glide ned, men smagen er ikke helt så god på grund af syreindholdet.

Energien er helt tilbage på før-niveau, jeg kan lave alle ting jeg kunne før, løb, fitnes og cykling, om muligt bedre end før pga. vægttabet.

Vægten er også langsomt steget, så jeg skal nu holde øje med at jeg ikke mister det ene positive fra kræftbehandlingen – vægttabet.

Det dårlige eller de ting der stadig ikke er på plads efter forløbet.

Der er faktisk ikke meget dårligt der kan skrives om, men de mentale ar fra mit cancer forløb er stadig til en hvis grad tilstede og vil nok være det for resten af livet. Smerter eller alm. sygdom lader stadig hvergang jeg oplever det, mit sind gruble over om al cancer er væk.

Kræft er karakteriseret ved at det har muligheden og skaber metastader, så selv om HPV kræft meget sjældent skaber fjernmetastaser, så vil det altid være en tilstedeværende, omend lille risiko der ikke vil forsvinde.

Mindfulness mediationer har hjulpet mig meget til at bedre kontrollere and begrænse de alarmer mine sensorer sender ud og som skaber uroen.

Jeg føler stadig fysisk at områder der fik flest stråler føles anderledes og engang imellem har jeg spændinger/nervesmerter der løber fra området og helt op til øret, men de er heldigvis færre og færre.

Så alt i alt går det rigtigt godt, mit humør og energi er langt bedre og jeg føler at jeg er kommet ud på den rigtige side 🙂

Skriv et svar